Salutar (Portugees): Heilzaam

Salutar

Koelmansstr. 3
7722 LV
Hoonhorst 

t:06 38896822
e: info@salutar.

Google maps

Sportmassage

Sportmassage is een massage die stevig is, en zowel stimulerend als sederend (kalmerend) kan zijn en is op de spieren gericht met als doel de doorbloeding van de spieren te verbeteren en daardoor de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren.Spieren hebben bij (sport)belasting vaak veel te lijden. Dit uit zich in bijvoorbeeld spierpijn, vermoeidheid en stijfheid.

 

Sportmassage is een goede manier om uw lichaam voor te bereiden op (sport)belasting, naast de fysieke warming-up. Dit noemen we de stimulerende massage Daarnaast bevordert sportmassage het herstel na fysieke inspanning, dit noemen we de sederende massage. De massage is er vooral op gericht ongemakken te bestrijden en is een zeer goed hulpmiddel om de conditie van spieren te bevorderen. Massages kunnen spierpijn voorkomen of verminderen en het herstelproces versnellen en ondersteunen. Het doel is dan ook een versnelde afvoer van afvalstoffen in de spieren te bewerkstelligen. Tevens geeft het een grotere toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. 

 

Sportmassage is niet alleen voor sporters bedoeld. Ook voor niet-sporters kan sportmassage goed zijn. Denk aan rug-, nek- en/of schouderklachten die vaak worden veroorzaakt door een verkeerde werkhouding of intensief computergebruik. Ook stress kan een belangrijke oorzaak zijn van allerlei klachten. Door een verkrampte houding kunnen verhardingen in spieren ontstaan. Een aantal massagebehandelingen kan al verlichting geven of kan de klachten helemaal laten verdwijnen. Het effect van de behandeling is afhankelijk van de aard van de klachten. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om u een keer in de 4 weken te laten masseren. Bij klachten worden er vooraf aan de massage eerst de nodige functietesten uitgevoerd in overleg met u, om zo een duidelijk beeld te verkrijgen of de pijn daadwerkelijk vanuit een spier/spiergroep komt of vanuit een gewricht.

 

TARIEVENLIJST | 0,29Mb
Referenties Accomodatie Opleidingen Brancheorganisatie
Salutar   Koelmansstraat 3   7722 LV   Hoonhorst/Dalfsen   t:06 38896822   e:info@salutar.nl